Transformativna meditacija je čaroban alat koji sam dobila kroz svoju dugogodišnju meditativnu praksu. Ona predstavlja izuzetno moćan, a istovremeno lagan, prijatan i brz način da se povežemo sa Izvorom sa koga svi potičemo i omogućava pristup onim delovima našeg unutrašnjeg bića kome u svesnom i budnom stanju uglavnom ne pristupamo.

Međutim, tajna života sa lakoćom, radošću, kroz potpunu samoaktuelizaciju gde ostvarujemo svoj puni potencijal leži upravo u tim sferama našeg podsvesnog uma. O tome kako tom delu svog bića pristupamo pisala sam već u ovom tekstu  https://jelenareiki.com/2017/02/04/transformativna-meditacija/

Dakle, kada se savlada taj prvi korak, onda možemo da se bavimo današnjom temom – manifestacijama.

Kroz rad sa ljudima uvidela sam da sa manifestacijama većina u stvari ni nema problem. Problem se uglavnom javlja kad ljudi ne znaju šta hoće. A to je polazna osnova za bilo šta dalje.

Druga važna stvar koju sam uočila jeste da nekada manifestacije “ne rade”. Uprkos tome koliko neko ima jasnu viziju, zna šta hoće, uspeva da održi fokus i bude uporan, pa izdrži i decenije u jednom istom naumu, ništa se ne dešava.

Zašto je to tako?

To je zato što u podsvesnom umu postoje prepreke – naše unutrašnje biće se opire, jer postoji jedno ili niz uverenja koja se prosto ne poklapaju sa time što ta osoba želi. A između želje i  uverenja, uvek pobedi uverenje. Prema tome, ukoliko znate šta hoćete, istrajni ste u svojoj nameri, preduzeli ste sve što vam je palo na pamet i iskoristili ste svaku priliku na koju ste naleteli – to znači da imate neko od ograničavajućih uverenja i programa koji vas blokiraju da ostvarite to što hoćete.

I znači još nešto – da treba da se bacite na transformativnu meditaciju da to rešite – ukoliko tako birate. 🙂

Jednom kada se povežete sa Izvorom, pitajte svoje unutrašnje biće zašto se opire promeni koju tražite. Zašto ono smatra da to što želite da realizujete nije dobro za vas i šta je to od čega vas to verovanje štiti? Šta može loše da vam se dogodi ako ostvarite ono što hoćete? Verujte mi, bićete iznenađeni kakve ćete odgovore sve dobiti. 🙂

Tek kada baš na tom mestu budete uklonili sva ta ograničavajuća uverenja, možete početi da se bavite manifestacijama – u toku iste te meditacije ili neke druge. Zamislite da između ruku držite jednu veliku zlatnu loptu. To je energetska lopta u kojoj će se vaša namera snabdeti energijom i nabojem potrebnim za ostvarenje onoga što hoćete. Zatim, zamislite da je središte te lopte jedno malo bioskopsko platno. Vaše unutrašnje oko je projektor koje baca sliku onoga što želite na to platno. Posmatrajte film koji projektujete i budite reditelj – menjajte i oblikujte priču vašeg života kako želite na licu mesta! Pustite sebi film na način na koji biste voleli da se situacija odvija u realnosti. Opustite se i prepustite maštanju, kreiranju, budite radoznali i igrajte se! ❤ Osetite sve te emocije koje bi vam se javile da se to stvarno dešava. Jer, u stvari se i dešava – podsvesni um iovako ne zna razliku između  prošlosti i budućnosti, fantazije i zbilje, za njega su stvarne sve slike koje mu puštate. Pažljivo ih birajte i dajte mu dovoljno vremena da materijalizuje vaše misli. Ako otklonite blokade i ako ste u dopuštanju, neće puno proći do onog – voila. 😉

Napomena: ukoliko u toku ovakve vizuelizacije osetite neku nelagodnost u stomaku, grlu, bilo gde u telu ili oko tela, to znači da i dalje imate blokade koje će vas sprečavati da manifestujete u životu ono što želite. U tom slučaju, nastavite da tragate sa namerom da otkrijete koje su to blokade i da ih otklonite.

Najveća nevolja ove fizičke ravni u kontekstu manifestacija i života iz snova jeste to što se oslanjamo na ono što vidimo očima. I potpuno ignorišemo postojanje koje je van naših čulnih opažanja, a koje – postoji. 🙂 Naučeni smo da verujemo samo u ono što vidimo, a zaboravljamo da sve što vidimo, prvo je bilo zamišljeno. Zaboravljamo da nismo samo gledaoci  u bioskopskoj sali, već aktivni učesnici koji kreiraju i prave izbore svake sekunde. Učestvujemo u samom snimanju filma, pisanju scenarija, dodeli uloga i projekciji – hteli to ili ne, svesno ili nesvesno.

Takođe, zanemarujemo naučne činjenice i dokaze da na kretanje čestica utiče svest posmatrača.

A šta to zapravo znači?

To znači da mi određujemo šta ćemo gledati i živeti, jer naša tačka gledišta kreira našu realnost. Stvari, ljude, situacije i objekte koje posmatramo oblikuje naš doživljaj njih, odnosno naša percepcija i način posmatranja. Dakle, ako promenimo način na koji posmatramo nešto, to “nešto” će se promeniti. Jednom rečju, živimo u “kvantnoj supi” koja se talasa po nekakvoj inerciji – sve dok joj mi ne kažemo kako drugačije da se ponaša.

Zaključak – ako beskonačno biće uopšte treba da uđe u zaključak 🙂 – mi smo magična bića! ❤

Jeste li voljni da konačno zagrlite svoju veličanstvenost i ostvarite se u punom sjaju i potencijalu? ❤

Sa ljubavlju,

Jelena Stefanović

Advertisements