Hatsurei- Ho je meditativna tehnika koju je podučavao dr Mikao Usui, utemeljivač Usui Reiki sistema prirodnog ozdravljenja i duhovnog razvoja. Tehnika podrazumeva meditaciju uz Reiki energiju, a uključuje i tehniku disanja koja služi za oslobađanje i otpuštanje negativne energije. Preporučuje se da se svakodnevno praktikuje ujutru kada započinjemo dan, uveče pre spavanja, kao i pre Reiki tretmana sa drugim ljudima.

Hatsurei- Ho se izvodi na sledeći način:

  1. Sedite udobno, leđa su prava i par trenutaka se fokusirajte na disanje kako biste smirili um. Noge i ruke ne smeju biti prekrštene zbog protoka energije
  2. Udahnite tri puta vazduh – udah na nos, izdah na usta
  3. Položite dlanove ruku na butine tako da budu okrenuti na dole i izgovorite komandu: “Hatsurei-Ho kreni!”
  4. Zatim uradite suvo četkanje (Kenyoku Ho) na sledeći način (dlanom desne ruke prođite po telu od levog ramena do desnog kuka. Dlanom leve ruke prođite od desnog ramena do levog kuka. Ovo ponovite tri puta. Zatim, dlanom desne ruke prođite duž leve ruke od ramena do prstiju. Dlanom leve ruke prođite duž desne ruke od ramena do prstiju. Postupak ponovite tri puta.)
  5. Podignite ruke gore i zatražite da se povežete sa Reiki energijom. Majstori Reikija mogu da iscrtaju UMS iznad krunske čakre. Vizuelizirajte kako se energija spušta niz vaše ruke, kako prolazi kroz krunsku čakru i silazi, spuštajući se kroz celo telo sve do stopala. Osetite kao se širi svuda oko vas i ispunjava celu auru. Zatražite da Reiki energija na svom putu očisti sve negativne misaono-emocionalne obrasce, tuđe i vaše negativne energije, da otkloni blokade i donese isceljenje svakom delu vašeg tela i bića gde je to potrebno.
  6. Počnite da dišete na način da duboko udišete vazduh na nos ka centru stomaka (dva prsta ispod pupka – tanden), a zatim izdahnite kroz otvorena usta. Dopustite svome biću da se duboko relaksira i da vibrira sa simbolom ukoliko ste ga “pozvali”.
  7. Skupite ruke ispred srčane čakre (gassho) i neka Reiki poteče kroz vaše dlanove do srčane čakre koju otvara i čisti, a izdahnite tako da Reiki prođe iz vaših grudi preko dlanova ka prostoru oko vas koji će ispuniti bezuslovnom božanskom ljubavlju i svetlošću. Zamolite da Reiki ode svuda gde je isceljenje potrebno – za isceljenje planete, bolesnima, siromašnima, gladnima, biljkama, životinjama. Meditirajte nekoliko trenutaka.
  8. Izgovorite u sebi ili naglas pet Reiki principa, tri puta. Možete od njih napraviti afirmacije koje ćete prilagoditi tako da budu u skladu sa vama.  Samo danas prestajem da se ljutim, jer ljutnja je iluzija. Samo danas prestajem da brinem, jer me strah ometa. Samo danas sam zahvalan/a. Samo danas pošteno, marljivo i vredno izvršavam sve svoje obaveze. Samo danas sam saosećajan/a, dobronameran/a i ljubazan/a prema svim živim bićima. Uskladite se sa svakom rečenicom.
  9. Spustite ruke na krilo tako da su vam dlanovi okrenuti na dole, duboko udahnite i izdahnite i mentalno izgovorite nameru: “Hatsurei Ho stani!”
  10. Protrljajte dlanove. Sada ste spremni da čista srca i energetskog polja zakoračite u novi dan, noć ili rad na drugoj osobi.

Svakodnevnim praktikovanjem ove meditativne tehnike održavate higijenu svog energetskog kanala, osnažujete protok Reiki energije kroz celo telo, srce i biće, a ujedno doprinosite isceljenju planete koja tako postaje bolje mesto za život. Hvala vam ❤

Dok ne ustalite ovu meditativnu praksu, možete  vežbati sa mnom. Nadam se da će vam ovaj video biti od koristi 🙂

Sa ljubavlju,
Jelena Stefanović
Reiki Majstor/učitelj i Bars fasilitator
Osnivač i predsednica Centra za KULR

Posetite stranice

https://www.facebook.com/junkiesoulmagic/

https://www.facebook.com/centarzakulr/

 

 

 

Advertisements