“Jelena je divna osoba sa kojom je svaka konverzacija laka. Ona svojim osmehom u startu pomaže da se vi opustite i oslobodite, a svojim znanjem i umećem vam pomogne tako da se ponovo rodite. Naravno figurativno. Na mnoga pitanja koja sam želeo da joj postavim odgovori su mi dolazili sami, kao da je univerzum odgovarao u njeno ime. Toplo preporučujem bilo koju metodu tzv. buđenja ili Reikija sa Jelenom.”

Amir Alijević, profesionalni koreograf i plesač

“Imam neodoljivu potrebu da sa ljudima podelim svoje iskustvo – vezano za Reiki, za moju Učiteljicu Jelenu, za moj život “pre i posle”. Ali, da vas ne bih zamarala (jer to bi bio čitav jedan mali roman), reći ću samo da se ni u najsmelijim snovima nisam nadala da se Život može toliko promeniti na bolje, da se ja toliko mogu promeniti, kažu svi, na bolje, a i sama sam primetila tu promenu koja mi veoma prija
Moram reći da Reiki ne može da promeni nečiji karakter, ali može da ga oslika u pravoj boji, da se samima sebi ukažete onakvim kakvi zapravo jeste pre nego što ste počeli da se “farbate” i “lakirate” lažnim bojama da bi možda udovoljili drugim ljudima, tuđim očekivanjima, da bi sakrili sopstvene slabosti, tugu, razočarenja, što je neminovno vodilo direktno u nezadovoljstvo, konflikte, i na kraju i u bolest na fizičkom nivou.
Još od prvog razgovora sa Jelenom, ona je “otključala” vrata moga srca, i ja sam onda ta “vrata” širom otvorila primajući sve darove koje je unosila u moj Život.
Ne mogu lagati i reći da je moj Život odjednom postao bajka i da je Reiki zajedno sa Theta healingom čarobni štapić. Uz volju za promenom samoga sebe, uz Jeleninu “dirigentsku palicu”, Reiki je jedan prilično dug put, često i sa preprekama, ali put Svetlosti i Ljubavi kojom ste obasipani na svakom svom koraku koji pređete.
Zahvalnost koju osećam prema Jeleni i njenom trudu oko mene – to vam ne umem opisati. Jer, mogu zamisliti koliko joj je truda bilo potrebno da sa mene “poskida” sve slojeve “lažne” mene, i to baš one slojeve na koje sam ja bila toliko ponosna, nesvesna toga da me vode u izolaciju i depresiju!  Moj ponos, ratničko raspoloženje, “nepobediva Ja”… Imala sam duži niz godina velikih problema sa kičmom, a sada se pitam, kako sam uopšte i uspevala da stojim uspravno natovarena tolikim teretom, nesvesna da ga nosim.
Danas, nepunih godinu dana od početka ove priče, ja sam u Reikiju stekla najboljeg prijatelja, savetnika, lekara, psihologa…Sa njim ustajem, sa njim ležem. Reiki i svi “slatki, mali rituali” su moja svakodnevnica. Promenom sebe, promenilo se toliko toga oko mene. Sve što je bilo lažno, i ljudi, i događanja, nestali su nekako spontano iz mog života. Ono što je bilo pravo i iskreno, postalo je još čvrsće i lakše.
Ja se konačno osmehujem sebi svakog jutra u ogledalu. I kažem : “Volim te!”
Od srca, najiskrenije, svim ljudima želim da ih ovakva Ljubav, Svetlost i Nada obasjavaju na njihovim životnim putevima!
Hvala na svemu, draga moja Učiteljice. Moja Jelena !

Biljana Dujković, Reiki praktičar II stepena

“Kad me je Reiki našao (a našao me je izgubljenu u traženju izlaza iz onoga što mi je život doneo), to je bilo kroz susret sa Jelenom. Nisam sigurna da bih se odvažila na ovaj put da me njene oči, osmeh i ljubav kojom zrači nisu uverile da je ona putokaz koji treba sa uvažim. Prateći osećaj i srce primila sam Jeleninu ruku i pustila da me povede. Ono što mi je pokazala je da Reiki nije tehnika, već put ljubavi koji pomaže i nama i svima oko nas. Hvala ti za osmeh, toplinu, razumevanje i nesebično davanje. Radujem se svakom koraku našeg zajedničkog puta.”

Goca, Ogijeva i Minjina mama

“Inicijaciju u I stepen Reikija sam doživela kao pravi blagoslov i pre svega izraz ljubavi prema sebi, jer ova univerzalna životna energija mazi i neguje vaše telo svojom blagom i toplom vibracijom, a ono što mi se posebno dopada jeste što je Reiki uvek tu, možete da ga aktivirate kad god vam je potrebno i takođe možete biti kreativni sa vašim namerama. Obožavam Reiki i u moj život je uneo potpuno novu dimenziju gde osećam mnogo više sigurnosti u svakom trenutku jer znam da imam Reiki, kao i moju učiteljicu Jecu koja je uvek dostupna za sva moja pitanja i nedoumice! Volim Reiki, volim Jecu i pitam se šta je još moguće i gde će me moj Reiki put odvesti?”

Sanja Ivanović, Psiholog, Eft i Matrix Reimprinting terapeut

“Draga Jelena, cenim tvoj rad i energiju koju nesebično ulažeš  u organizaciju i predavanja Centra za kreativni i umetnički lični razvoj. Da je to zidana kula, vinula bi se pod oblake i bila svima vidljiva. Poštujem svaki napor da se duhovni razvoj ličnosti nadogradi i da se  otkrije dobrota u čoveku. Sa puno pažnje i ljubavi prilaziš svakom i posvećeno se cela predaješ radu, sve u cilju kreacije jednog novog duhovno uzvišenog bića. Želim ti uspeh u daljem radu i tu sam ako ti je potrebna moja podrška u svakom smislu. Sa tobom je lako sarađivati i bila mi je čast što smo neke projekte zajedno uspešno privele kraju.”

Goca Šutanovac, Feng Shui praktičar i predavač

“Jelena Stefanović je divna dama koja poseduje odlične organizacione veštine i sposobnosti. Saradnja sa Jelenom je veoma jednostavna, tačna i precizna. Jelena je otvorena za sve oblike saradnje i ima sposobnost usmeravanja toka samog događaja na lagan i nesmetan način, tako da i govornik i publika osećaju da se sve odvija na pravi način. Pažljivo uvek bira svoje saradnike i teme o kojima želi da upozna članove Centra i zainteresovanu publiku. Elokventna je i šarmantna, što doprinosi boljem predstavljanju sagovornika i auditorijma i stvaranju prijatne atmosfere za sve učesnike događaja. Hvala Jelena na fantastičnoj saradnji, te verujem da će još biti prilika za zajedničke projekte.”

Valentina Šljivić, Predsednica i osnivač centra za psihofizički razvoj „OSAM“, Beograd Taičičuan & Ćigong instruktorka/učiteljica

“Mila moja, ja sam baš volela da dolazim na tvoja predavanja u Mesnoj zajednici i mnogo toga sam naučila što mi pomaže u svakodnevnom životu. Uvek sam sa osmehom i prezadovoljna odlazila sa tvojih predavanja i tretmana. Barsi su otvorili neke kanale spoznaje i zbog toga ti od srca hvala. Pozdrav.”

Veca.

“Draga Jeco, uvek je zadovoljstvo raditi sa tobom. Radionice koje sam posetila u Centru su fantastične i jako poučne. Uz divno druženje i pozitivnu energiju naučimo puno toga novoga. I kako može bolje od toga? Čast mi je da budem na svakoj radionici. O iskustvu sa Barsima ne mogu naći superlativ da opišem koliko je svaki Bars tretman dobar. Posle prvog tretmana pokrenulo se toliko toga dobrog, počela su redom da mi se otvaraju vrata svih oblasti života, moj život se preporodio. Dve godine sam skoro bila zatvorena u kući, nisam imala nikakvu ideju šta dalje, vrtela sam se u začaranom krugu, a nikako da se pomerim sa mesta. Onda si se pojavila ti, Bars obuka i sve je krenulo na bolje. Krenule su da mi se ukazuju nove šanse, počela sam da učim nemački jezik, završila sam kurs za bolničara, počela sam da radim masaže u salonu što najviše volim, završila sam obuku za Bars praktičara, našla sam čoveka svog života i još puno toga se sredilo, dovelo u red i ide samo na bolje. Presrećna sam i jedva čekam svaki novi dan sa svim novim i zanimljivim šansama za uspeh. Srećna sam, ispunjena i zadovoljna i svakom bih iskreno preporučila da oproba Barse, jer oni donose samo dobro. HVALA NA SVEMU! ❤

Aleksandra Kumrić, Bars praktičar

“Pošto čitavog dana razmišljam kako da opišem zahvalnost koju osećam prema dragoj Jeleni, odlučih se za sažetost i jednostavnost. Pa evo ga 🙂

Draga Jelena, hvala ti što si pogurala moj rast i razvoj, time što si mi predstavljala ideje koje su u prvom trenutku bile van moje zone komfora. Svojim pozivom za zajednički rad, odnosno moje predavanje o Theta Healing tehnici u tvojoj organizaciji, zaista si mi otvorila jedan novi svet. Hvala ti na prilici da o Theti pričam javno, hvala ti na odličnoj organizaciji, trudu i veri u mene i u tehniku, i hvala ti na podršci i prijateljstvu. Hvala ti ❤ ❤ ❤

Martina Janjić, Reiki Majstor/Učitelj (Usui, Originalni, Kundalini i Zlatni Reiki), Theta Healing praktičar & Vegan

“Poznanstvo sa Jelenom je došlo „slučajno“, nekako spontano i odmah nakon našeg prvog kontakta (telefonskog razgovora) osetila sam bliskost. Više od svega, dopala mi se njena spontanost u razgovoru.Već tada se ispostavilo da smo sličnih (da ne kažem istih) interesovanja, da imamo puno toga zajedničkog. Naši razgovori mogu da traju od jutra do sutra i uvek se javi barem dve-tri teme za nastavak razgovora, a da prethodna nije ni blizu kraja. Dakle, dopunjujemo se i razumemo.  Obuku za Bars praktičara prošla sam kod nje i zaista, uživala u radionici. Reiki je opet, učinio ono što je više dobro za obe u tom odnosu, bez uplitanja, a sa snažnim osećajem razumevanja i uvida u mnoge aspekte života. Nikada neću zaboraviti jedno zajedničko nedeljno popodne koje smo zajedno provele u Mikser house-u, gde je upriličen Festival alternativnih isceljujućih metoda.  Demonstracije i zgusnuta energija baš nad tim delom Beograda. Kao slučajno!? Da, mnogo toga smo prošle zajedno. Theta Healing obuku – osnovni DNK seminar, takođe. Prolazeći sa njom te i slične situacije, situacije gde je potrebno biti profesionalan u poslu, mogu reći da, Jelena je osoba od akcije i stručna u organizaciji događaja, u komunikaciji sa ljudima i tretmanima koje radi. Oni koji odluče da na Reiki putovanje krenu sa njom, sigurna sam da će je osetiti pre svega u svom srcu. Intuitivna, slobodna i svoja – Jelena. ❤ “

Vesna Bogavac, Usui & Kundalini Reiki Master/učitelj, Bars praktičar & Dream builder coach

“Sumirajući utiske o svemu što sam doživela od kad poznajem Jelenu, shvatila sam da će za koji dan biti tačno godinu i po dana od kad smo se upoznale! Stvarno je brzo proletelo vreme, a ja i moj život smo potpuno drugačiji od tad! Prvo smo se upoznale kroz radionicu tog avgustovskog dana 2015, onda nekoliko meseci kasnije kroz Bars tretman, predavanja u Mesnoj zajednici, i onda kroz Reiki za koji sam sigurna sad da će biti moj životni put! Radujem se daljem druženju, predavanjima i radionicama i stvarno sam zahvalna Jeleni na svemu, kao i Univerzumu što me je spojio sa osobom sa kojom imam toliko sličnosti! Hvala, hvala, hvala i vidimo se na sledećim družionicama.”

Emilija, student

Advertisements