Transformativna meditacija je kombinovani meditativni proces koji u svojoj suštini predstavlja duboki energetski clearing (čišćenje energetskih blokada). To je lagani i brz pristup podsvesnom umu i našem unutrašnjem biću – koje nam zapravo određuje i kreira realnost.

Ovo je metoda do koje sam sama došla nakon višegodišnjeg, bogatog i raznovrsnog  meditativnog iskustva (sad već duže od dve decenije), a veliku inspiraciju našla sam i u spisima koje sam izučavala tokom svojih doktorskih studija na FDU kroz istraživanje drevnih indijskih i orijentalnih igara, zatim u tehnikama iz Access Consciousness-a, kao i u energetskom radu Christie Marie Sheldon. Nazvala sam je ovako baš zato što jeste reč o meditaciji, a transformativna je, jer uistinu transformiše – i nas i svet oko nas.

U čemu se transformativna meditacija razlikuje od neke druge?

Tokom ove meditacije, nakon što umirimo um i zaronimo u meditativno stanje, važno je posmatranje sopstvenih misli, ali pre svega postavljanje pitanja u vezi sa životnim oblastima koje želimo da menjamo. Dakle, ukoliko vam se ne sviđa  vaša finansijska situacija (dajem baš taj primer, jer u prilogu imamo snimljenu meditaciju na tu temu), trebalo bi krenuti u ispitivanje sopstvenog unutrašnjeg bića zašto je to tako. Važno je znati da naš podsvesni um namerno zadržava određene obrasce, jer ih smatra dobrim i ispravnim za nas. On samo želi da nas zaštiti, ništa više.

Evo jednog primera. Kada pitate ljude da li žele da budu bogati ili da li žele da imaju dovoljno novca za pristojan život, verovatno bi većina odgovorila: “Pa, naravno!”

“Ko je lud da to ne želi?!”, pitate se.

Međutim, naš podsvesni um ne razmišlja tako. On možda kaže: “Ako se obogatiš, muž će ti postati ljubomoran, život će vam u toj atmosferi postati nepodnošljiv, posle ćete se razvesti i deca će biti rastrzana između oba roditelja.” Ili možda kaže: “Ma kakav novac! Samo mi fali da me pokradu ili da me, ne daj Bože, ubiju! Neka, hvala, bolje mi je ovde gde sam.” Ili: “Ako imam puno novca, ljudi će početi da me iskorišćavaju. A ja neću da me neko koristi ili voli zbog para, već zbog onoga što jesam.”

Primera je mnogo. Ali, to je suština – podsvest tako funkcioniše. Rezultat svega toga je konstantna besparica ili novca bude dovoljno tek da se podmire osnovni životni troškovi. Osoba je onda nezadovoljna, jer ima utisak da radi samo za račune.

Šta god da predstavlja problem u životu ili koja god misao, emocija, situacija ili osoba da stvara nelagodu u nekom delu tela, to samo znači da postoji nešto što aktivira neke naše sisteme verovanja. Da ne aktivira, bili bismo ravnodušni, ne bi nas doticalo. I to je nešto što se transformativnom meditacijom lako može otkloniti. I transformisati.

Ovo je snimak vođene transformativne meditacije za otklanjanje finansijskih blokada.

Javite mi svoje utiske i šta se sve lepo promenilo u vašem životu posle ovog videa, a za svaki individualni rad, javite se, tu sam  ❤

Uživajte  ❤

Sa ljubavlju,

Jelena Stefanović

Reiki Master/učitelj

https://www.facebook.com/junkiesoulmagic/

Advertisements